irc forum,irc forumu,mirc forum,mirc forumu,genel forum,yeni sunucular,irc sunucuları

  irc forum
Geri Git   mIRCForum.Org > Genel Bilgiler > Günün Köşesi > Günün Yemeği

Etiketlenen Kullanıcılar Listesi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2021, 16:35   #1
Standart 24 Kasım 2021 Günün Yemeği

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Özbek Pilavı Malzemeleri


1/2 su bardağı*sıvı yağ

2 yemek kaşığı*tereyağ(arzuya göre)

2 adet*kuru soğan(piyazlık doğranmış)

5 adet orta boy*havuç(rendelenmiş)

400 gram*kuşbaşı kuzu eti

3 su bardağı*baldo pirinç(yıkanmış,süzülmüş)

2 baş*sarımsak

4,5 su bardağı*sıcak su(arzuya göre et veya sebze suyu)

1/2 tatlı kaşığı*tuz

1 çay kaşığı*karabiber



Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.

Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.

Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.

Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.

Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.

Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.

5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin



AFİYET OLSUN

ALINTI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Özbek Pilavı Malzemeleri


1/2 su bardağı*sıvı yağ

2 yemek kaşığı*tereyağ(arzuya göre)

2 adet*kuru soğan(piyazlık doğranmış)

5 adet orta boy*havuç(rendelenmiş)

400 gram*kuşbaşı kuzu eti

3 su bardağı*baldo pirinç(yıkanmış,süzülmüş)

2 baş*sarımsak

4,5 su bardağı*sıcak su(arzuya göre et veya sebze suyu)

1/2 tatlı kaşığı*tuz

1 çay kaşığı*karabiber



Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.

Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.

Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.

Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.

Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.

Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.

5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin



AFİYET OLSUN

ALINTI


*******

***************************

``Dönüyor hep kendine dünya
Sormadı hiç hatrımı asla..



*******
 

Yer İmleri

Etiketler
2021, gunun, kasim, yemegi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:15.