irc forum,irc forumu,mirc forum,mirc forumu,genel forum,yeni sunucular,irc sunucuları

  irc forum
Geri Git   mIRCForum.Org > Genel Bilgiler > Yemek Tarifleri > Mezeler - Ordövrler

Etiketlenen Kullanıcılar Listesi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2021, 14:20   #1
Standart Leblebiden Humus

Leblebiden Humus Tarifi İçin malzemeler


  • 500 ml su
  • Tuz
  • 150 gr leblebi
  • 2 diş sarımsak
  • 60 gr tahin
  • 5 kaşık zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz biber


Leblebiden Humus Nasıl Yapılır?


  • Bir tencerede su ve tuzu kaynatıp kenara alıyoruz. Ayrı bir yerde mutfak robotu içerisine leblebi, sarımsak çekilir ve içerisine su eklenir. Sıcak karışım soğutulur.
  • Ardından içerisine tahin, ve yağ eklenir ve püre kıvamına gelinceye dek robottan çekmeye devam edilir.
  • Humus biraz daha soğuduktan sonra yarım limon suyu sıkılır ve tekrar karıştırılarak servis edilir. Afiyet olsun.
Leblebiden Humus Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Suyu eklerken yavaş eklenmeli kıvamı ayarlanarak eklenmelidir. Leblebi çeşidine göre su çekme kapasitesi de değişecektir.
  • Humusa limonu sıcakken eklerseniz eğer humusun tadı buruklaşacaktır.
  • Humusu servis etmek için; pul biber, sumak, pastırma, turşu ve zeytinyağı gibi malzemeler gezdirerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
  • Humusta lezzeti etkileyen unsur malzemelerin humusa ekleniş sırasıdır.


lezzet


Leblebiden Humus Tarifi İçin malzemeler


  • 500 ml su
  • Tuz
  • 150 gr leblebi
  • 2 diş sarımsak
  • 60 gr tahin
  • 5 kaşık zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz biber


Leblebiden Humus Nasıl Yapılır?


  • Bir tencerede su ve tuzu kaynatıp kenara alıyoruz. Ayrı bir yerde mutfak robotu içerisine leblebi, sarımsak çekilir ve içerisine su eklenir. Sıcak karışım soğutulur.
  • Ardından içerisine tahin, ve yağ eklenir ve püre kıvamına gelinceye dek robottan çekmeye devam edilir.
  • Humus biraz daha soğuduktan sonra yarım limon suyu sıkılır ve tekrar karıştırılarak servis edilir. Afiyet olsun.
Leblebiden Humus Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Suyu eklerken yavaş eklenmeli kıvamı ayarlanarak eklenmelidir. Leblebi çeşidine göre su çekme kapasitesi de değişecektir.
  • Humusa limonu sıcakken eklerseniz eğer humusun tadı buruklaşacaktır.
  • Humusu servis etmek için; pul biber, sumak, pastırma, turşu ve zeytinyağı gibi malzemeler gezdirerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
  • Humusta lezzeti etkileyen unsur malzemelerin humusa ekleniş sırasıdır.


lezzet




Umuttur Yaşamak
Mutlu olmak için
Umutsuzluk olmaz
Tarih yazmak için


2020 KASIM AYI EN PAYLAŞIMCI ÜYESİ

2020 ARALIK AYI EN PAYLAŞIMCI ÜYESİ

2021 ŞUBAT AYI EN PAYLAŞIMCI ÜYESİ

2021 NİSAN AYI EN PAYLAŞIMCI ÜYESİ


2021 MAYIS AYI EN PAYLAŞIMCI ÜYESİ


2021 HAZİRAN AYI EN PAYLAŞIMCI ÜYESİ



2021 TEMMUZ AYI EN PAYLAŞIMCI ÜYESİ
 

Yer İmleri

Etiketler
humus, leblebiden

« Sardalya Ezmesi | - »
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:15.