irc forum,irc forumu,mirc forum,mirc forumu,genel forum,yeni sunucular,irc sunucuları

  irc forum
Geri Git   mIRCForum.Org > Genel Bilgiler > Yemek Tarifleri > Pasta Börek Tarifleri

Etiketlenen Kullanıcılar Listesi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2020, 15:08   #1
Standart Mantarlı Rulo Börek

Partik Mantarlı Rulo Börek, Mantarlı Rulo Börek, Kolay Mantarlı Rulo Börek, Mantarlı Rulo Börek Yapımı

Mantarlı Rulo Börek İçin Malzemeler

2 adet yufka
500 gram mantar
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı ile zeytin yağı
tereyağı
Kırmızı pul biber, kara biber, tuz
Yumurta sarısı
Çörek otu, susam
1 su bardağı su

Mantarlı Rulo Böreği Yapılışı

1.Öncelikle iç harcın hazırlanması gerekmektedir. Tava içerisine sıvı yağ ve tereyağın konulmasının ardından kuru soğan kavrulur. Mantarların temizlenip yarım daire şeklinde doğranmasının ardından soğanlar ile birlikte kavrulur.

2.Baharatların eklenmesinin ardından börek harcı ocaktan alınır.

3.Bir kabın içerisine 1 su bardağı su eklenir ve içerisine tere yağ konulur. Kaynayan suyun tere yağı eritmesi beklenir.

4.Yufkanın bir tanesi açılır ve üzerine sos gezdirilir. Soğuyan mantarlı harç eklenir ve böreğe rulo şekli verilir.

5.Yağlı kağıt serili olan tepsiye mantarlı rulo börekler yerleştirilir. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve son olarak susam, çörek otu ile süslenir.

6. 200 derece fırında pişirdikten sonra servis tabağına alarak ikram edilir.










Afiyet Olsun:
Partik Mantarlı Rulo Börek, Mantarlı Rulo Börek, Kolay Mantarlı Rulo Börek, Mantarlı Rulo Börek Yapımı

Mantarlı Rulo Börek İçin Malzemeler

2 adet yufka
500 gram mantar
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı ile zeytin yağı
tereyağı
Kırmızı pul biber, kara biber, tuz
Yumurta sarısı
Çörek otu, susam
1 su bardağı su

Mantarlı Rulo Böreği Yapılışı

1.Öncelikle iç harcın hazırlanması gerekmektedir. Tava içerisine sıvı yağ ve tereyağın konulmasının ardından kuru soğan kavrulur. Mantarların temizlenip yarım daire şeklinde doğranmasının ardından soğanlar ile birlikte kavrulur.

2.Baharatların eklenmesinin ardından börek harcı ocaktan alınır.

3.Bir kabın içerisine 1 su bardağı su eklenir ve içerisine tere yağ konulur. Kaynayan suyun tere yağı eritmesi beklenir.

4.Yufkanın bir tanesi açılır ve üzerine sos gezdirilir. Soğuyan mantarlı harç eklenir ve böreğe rulo şekli verilir.

5.Yağlı kağıt serili olan tepsiye mantarlı rulo börekler yerleştirilir. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve son olarak susam, çörek otu ile süslenir.

6. 200 derece fırında pişirdikten sonra servis tabağına alarak ikram edilir.










Afiyet Olsun:


Popüler Olabilirsin Ama Kalite Başka Birşey..
 

Yer İmleri

Etiketler
borek, mantarli, rulo

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:06.